Πως να επιλέξετε το χύμα άρωμα που σας ταιριάζει

Γράφτηκε από Δέσποινα 24/02/2019 0 Σχόλια

Το άρωμα είναι κάτι πολύ προσωπικό, καθώς δίνει μια νότα της προσωπικότητας και αφήνει την ανάμνηση εκείνου που το φοράει στο μυαλό μας. Ένα άρωμα είναι κάτι που δύσκολα ξεχνιέται. Η επιλογή λοιπόν του σωστού αρώματος είτε για εμάς είτε για ενα αγαπημένο μας πρόσωπο είναι πολύ σημαντική υπόθεση. 

Ας γνωρίσουμε όμως παρακάτω τις κατηγορίες των αρωμάτων και που ταιριάζουν πιο πολύ. 

Τα αρώματα χωρίζονται σε 7 βασικές κατηγορίες ανάλογα με το κύριο χαρακτηριστικό τους: 
 
Εσπεριδοειδή​: 
Με κυρίαρχο συστατικό τα αιθέρια έλαια φρούτων, όπως το περγαμόντο, το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι κλπ σας δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας και ενέργειας και είναι κατάλληλα ειδικά για τις πρωινές ώρες. 
Λουλουδάτα: 
Με κύριο συστατικό τα αιθέρια έλαια λουλουδιών, όπως η παιωνία, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, η βιολέτα, τα άνθη πορτοκαλιάς, η γαρδένια κ.ά,είναι κατάλληλα για τις απογευματινές ώρες και σας χαρίζουν μια αίσθηση θηλυκότητας και κομψότητας. 
Φουζέρ​:  
Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται  αρωματικές συνθέσεις με βότανα, που συνδυάζονται με μπαχαρικά (π.χ. διάφορα είδη πιπεριού, αστεροειδή γλυκάνισο), βανίλια, κεχριμπάρι κ.ά.. 
Chypre​:  
Νότες που πρωταγωνιστούν είναι το θυμάρι, το κόλιανδρο, τα εξωτικά φρούτα και στοιχεία της μεσογειακής υπαίθρου, ιδανικό για χαρακτήρες με πάθος και δυναμισμό. 
Ξυλώδεις​:  
Τα αρώματα που πρωταγωνιστούν στην περίπτωση αυτή είναι ο κέδρος, το πεύκο, το σανταλόξυλο, η κανέλα, η μυρτιά και άλλες ουσίες που αναδύουν φρεσκάδα κήπου, που προσδίδουν κύρος και στυλ, η ιδανική επιλογή για άνδρες. 
Δέρμα: 
Σε αυτήν την οικογένεια αρωμάτων ανήκουν νότες -συνήθως τεχνητές- που μιμούνται την οσμή από δέρμα, καμένα ξύλα και καπνό. 
Ανατολίτικες:  
Σαν βάση εχουν το μόσχο, μια ζωική ουσία, σε συνδυασμό με ουσίες από ρητίνες (κεχριμπάρι, λιβάνι, μύρο) και άλλες κατηγορίες, όπως τα μπαχαρικά, ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε  μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και σαγήνης. 

Στο κατάστημα Aromateri στην Ξάνθη θα βρείτε μεγάλη ποικιλία απο χύμα αρώματα καθώς και μεγάλη ποικιλία καλλυντικών, σε πολύ προσιτές τιμές, που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη και απαίτηση για κάθε περίσταση. 
 
Aromateri, ο προορισμός σας στα γυναικεία και ανδρικά αρώματα. 
 
Θα μας βρείτε: 
Aromateri, 
28ης Οκτωβρίου 146, Ξάνθη 
Τηλ: 25410 78780